Our Privacy Policy

WASHARE LIMITED
(Including cookies statement)

Data wejścia w życie: 25 lutego 2019 r

  1. Kim jesteśmy

Jesteśmy Washare Limited (Washare), firma zarejestrowaną w Anglii pod numerem rejestracyjnym firmy 11638614. Jesteśmy zarejestrowani w biurze komisarza ds. Informacji pod numerem ZA538252
Prosimy o dokładne zapoznanie się z niniejszą informacją przed skorzystaniem z naszej aplikacji lub strony internetowej lub skorzystaniem z jakichkolwiek usług świadczonych przez Washare Limited lub jej spółki zależne lub w inny sposób w interakcji z Washare Limited lub jej spółkami zależnymi w ramach prowadzonej działalności. Jeśli masz jakieś pytania, pisząc do nas na adres [email protected]

  1. Zakres niniejszego zawiadomienia

W Washare szanujemy Twoją prywatność i zobowiązujemy się do ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza polityka prywatności mówi o tym, jak dbamy o Twoje dane osobowe, kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową, korzystasz z naszej aplikacji lub w inny sposób komunikujesz się z nami, a także zawiera informacje o Twoich prawach do prywatności oraz o tym, jak prawo Cię chroni.
Ta strona internetowa nie jest przeznaczona dla dzieci i nie gromadzimy świadomie ani nie zamierzamy gromadzić danych dotyczących dzieci.
Termin „dane osobowe” ma określone znaczenie prawne. Nie wszystkie dane są „danymi osobowymi”, nawet jeśli ogólnie tak się uważa.

  1. Jakie informacje zbieramy?

Jeśli zarejestrujesz swoje dane u nas (za pośrednictwem aplikacji lub strony internetowej) jako użytkownik lub w inny sposób komunikujesz się z nami, będziemy musieli zebrać pewne informacje, aby komunikować się z Tobą i świadczyć Ci nasze usługi. Rodzaje gromadzonych przez nas informacji i powody, dla których musimy to robić, przedstawiono poniżej.
Prawo zezwala na sześć podstaw prawnych lub powodów przetwarzania danych osobowych. To są;

  1. Zgoda: wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych
  2. Umowa: musimy przetwarzać Twoje dane osobowe, aby wykonać nasze zobowiązania umowne wobec Ciebie
  3. Obowiązek prawny: złamalibyśmy prawo, gdybyśmy nie przetwarzali lub nie wykorzystywali Twoich danych osobowych
  4. Życiowe interesy: Twoje życie (lub życie kogoś innego) zależy od tego, jak przetwarzamy lub wykorzystujemy Twoje dane osobowe
  5. Zadanie publiczne: musimy przetwarzać lub wykorzystywać Twoje dane osobowe, aby wykonać zadanie leżące w interesie publicznym
  6. Prawnie uzasadnione interesy: przetwarzanie Twoich danych osobowych leży w naszym uzasadnionym interesie i przeprowadziliśmy ocenę uzasadnionych interesów (LIA)

Zasadniczo przewidujemy przetwarzanie danych osobowych w następujący sposób;

Rodzaj gromadzonych danych Dlaczego to zbieramy Dozwolona podstawa prawna
Dane dotyczące lokalizacji gromadzone na naszej stronie internetowej Aby sprawdzić, czy oferujemy nasze usługi w Twojej okolicy. W celu ustalenia, czy jesteśmy w stanie świadczyć Ci usługi.
Kontrakt
Dane o lokalizacji zbierane za pośrednictwem naszej aplikacji Jeśli zdecydujesz się włączyć tę opcję, aby zapewnić bardziej wydajną usługę. Wyrażasz zgodę na przetwarzanie tych danych w jednym lub większej liczbie określonych celów, włączając tę opcję.
Zgoda
Imię i nazwisko klienta, adres e-mail, numer telefonu, adres domowy lub inne dane adresowe, dane dotyczące płatności i inne informacje biograficzne dotyczące świadczenia naszych usług W celu świadczenia Państwu naszych usług lub w celu udzielenia odpowiedzi na zapytania dotyczące naszych usług oraz w celu obsługi klienta i rozpatrywania reklamacji. W celu podjęcia działań na Twoje żądanie, zanim będziemy świadczyć Ci usługi lub świadczyć Ci usługi.
Kontrakt
Twoja opinia na temat naszych usług Jeśli zdecydujesz się je świadczyć, aby ulepszyć nasze usługi i poznać potrzeby naszych klientów. Wyraziłeś zgodę na przetwarzanie tych danych w jednym lub większej liczbie określonych celów.
Zgoda
Twoja zgoda na wysyłanie Ci e-maili lub powiadomień o naszych nowych usługach, wydarzeniach biznesowych lub ofertach specjalnych Promowanie i marketing Twojej firmy. Wyraziłeś zgodę na przetwarzanie tych danych w jednym lub większej liczbie określonych celów.
Zgoda
Imię i nazwisko osoby kontaktowej w firmie, rola, adres e-mail, numer telefonu i adres Aby obsługiwać i promować Twój biznes. W celu podjęcia działań przed zawarciem umowy z Tobą lub w naszym uzasadnionym interesie biznesowym.
Uzasadniony interes
Adres IP, typ przeglądarki, działania i wzorce przeglądania, unikalny identyfikator i inne informacje identyfikujące witrynę / aplikację Jeśli zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, aby ulepszyć nasze usługi, spersonalizować swoje doświadczenia i zrozumieć aktywność klientów Wyraziłeś zgodę na przetwarzanie tych danych w jednym lub większej liczbie określonych celów.
Wyr Zgoda

Gromadzimy również, wykorzystujemy i udostępniamy danezagregowane, takie jak dane statystyczne lub demograficzne, w dowolnym celu. Dane zbiorcze mogą pochodzić z Twoich danych osobowych, ale nie są uważane za dane osobowe w świetle prawa, ponieważ dane te nieujawniają bezpośrednio ani pośrednio Twojej tożsamości. Zagregowane dane są podobne do „prezentacji biznesowej”, która zawiera podsumowanie statystyk, takie jak wykresy kołowe. Na przykład możemy przetwarzać dane w celu obliczenia odsetka użytkowników uzyskujących dostęp lub korzystających z określonej funkcji w naszej witrynie internetowej. Jeśli jednak połączymy dane zagregowane z Twoimi danymi osobowymi, aby umożliwić bezpośrednią lub pośrednią identyfikację użytkownika, traktujemy połączone dane jako dane osobowe, które będą wykorzystywane zgodnie z niniejszą informacją o ochronie prywatności i dozwolonymi podstawami prawnymi określonymi przez prawo.

  1. Przekazywanie danych osobowych stronom trzecim

Washare może korzystać z usług stron trzecich, aby pomóc nam w pewnych obszarach z różnych powodów, takich jak dostawa i hosting strony internetowej i aplikacji, brokerzy płatności, konserwacja IT i usługi sprawdzania tożsamości. W niektórych przypadkach te strony trzecie mogą otrzymać Twoje dane osobowe. Jeśli podasz szczegóły karty płatniczej, możemy skorzystać z usług stron trzecich w celu sprawdzenia ważności kodu rozliczeniowego, numeru konta i numeru karty, które przesyłasz, aby zapobiec oszustwom.
Od wszystkich stron trzecich wymagamy poszanowania bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem.
Nie zezwalamy naszym zewnętrznym dostawcom usług na wykorzystywanie Twoich danych osobowych do własnych celów i zezwalamy im jedynie na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami.

  1. Przekazywanie Twoich danych poza EEA

Washare nie zamierza, w dniu wejścia w życie niniejszej polityki, przekazywać twoich informacji poza EEA.
Przekazujemy Twoje dane osobowe poza EEA, zapewniamy im podobny stopień ochrony, zapewniając co najmniej jedno z poniższych zabezpieczeń, w tym:
• W przypadku korzystania z usług niektórych usługodawców możemy korzystać z określonych umów zawieranych przez organizacje działające poza EEA, które zostały zatwierdzone przez Komisję Europejskąw jurysdykcjach lub krajach, które zapewniają dane osobowe taki sam poziom ochrony, jaki obowiązuje w Europie.
• gdzie i jeśli korzystamy z dostawców z siedzibą w USA, możemy przekazywać im dane tylko wtedy, gdy są oni częścią Tarczy Prywatności, która wymaga od nich zapewnienia podobnego poziomu ochrony jak dane osobowe udostępniane między Europą a USA.
Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz uzyskać dodatkowe informacje na temat konkretnego mechanizmu używanego przez nas przy przekazywaniu Twoich danych osobowych poza EEA oraz w związku z wszelkimi umowami, które możemy zawrzeć z organizacjami działającymi poza EEA.

  1. Komunikacja marketingowa

Nasza oferta produktów i usług, podobnie jak w przypadku większości firm, zawsze podlega zmianom i ewolucji. W Washare chcielibyśmy na bieżąco informować Cię o wszelkich nowych usługach, ofertach i promocjach lub ulepszeniach istniejących usług, korzystając z informacji, które nam przekazałeś.
Będziesz otrzymywać od nas komunikaty marketingowe tylko wtedy, gdy:
• zażądałeś od nas informacji; lub
• wyraziłeś wyraźną zgodę na otrzymywanie tego marketingu.
Możesz poprosić nas o zaprzestanie wysyłania Ci „wiadomości marketingowych” lub powiadomień w dowolnym momencie, logując się na swoje konto i dostosowując swoje preferencje marketingowe lub korzystając z linków rezygnacji w dowolnej wiadomości marketingowej wysłanej do Ciebie lub kontaktując się z nami w dowolnym momencie.

  1. Jak długo będziecie wykorzystywać moje dane osobowe?

Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów, dla których je zgromadziliśmy.
Aby określić odpowiedni okres przechowywania danych osobowych, bierzemy pod uwagę ilość, charakter i wrażliwość danych osobowych, potencjalne ryzyko szkody wynikającej z nieuprawnionego wykorzystania lub ujawnienia danych osobowych, cele, dla których przetwarzamy Twoje dane osobowe oraz czy możemy osiągnąć te cele za pomocą innych środków i wszelkich obowiązujących wymogów prawnych.
W pewnych okolicznościach możemy zanonimizować Twoje dane osobowe (tak, aby nie można ich było już z Tobą kojarzyć) do celów badawczych lub statystycznych, w którym to przypadku możemy wykorzystywać te informacje przez czas nieokreślony bez dalszego powiadamiania.

  1. Pliki cookie i powiązane technologie śledzenia

Washare wykorzystuje pliki cookie do zbierania informacji o Tobie i przechowywania Twoich preferencji online. Pliki cookie to niewielkie informacje przesyłane przez serwer sieciowy do przeglądarki internetowej, co umożliwia serwerowi jednoznaczną identyfikację przeglądarki na każdej stronie.
Możesz ustawić swoją przeglądarkę tak, aby odrzucała wszystkie lub niektóre pliki cookie przeglądarki lub ostrzegała Cię, gdy strony internetowe ustawiają pliki cookie lub uzyskują do nich dostęp. Jeśli wyłączysz lub odrzucisz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre części tej strony lub usług online mogą stać się niedostępne lub nie działać poprawnie.
Washare wykorzystuje następujące kategorie plików cookie:
Grupa 1: Niezbędne pliki cookie
Te pliki cookie są niezbędne, aby umożliwić Ci poruszanie się po naszej stronie internetowej i naszej aplikacji oraz korzystanie z ich funkcji. Bez tych plików cookie usługi takie jak zapamiętywanie danych logowania nie mogą być świadczone i nie bylibyśmy w stanie zapewnić żadnej użytecznej usługi.
Grupa 2: Wydajnościowe pliki cookie
Te pliki cookie zbierają informacje o tym, jak ludzie korzystają z strony lub Aplikacji. Na przykład Washare może używać plików cookie, takich jak pliki cookie Google Analytics, aby pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób klienci docierają do naszej witryny lub naszej aplikacji, przeglądać lub korzystać z naszej witryny lub aplikacji i wyróżniać obszary, w których możemy ulepszyć obszary, takie jak nawigacja, doświadczenie przeglądania i kampanie marketingowe.
Grupa 3: Funkcjonalne pliki cookie
Te pliki cookie zapamiętują dokonane przez Ciebie wybory (na przykład wybór określonej pralki – zapoznaj się z naszymi Warunkami użytkowania). Można je następnie wykorzystać, aby zapewnić lepsze wrażenia użytkownika, aby Twoje wizyty w naszej Strny i naszej aplikacji były bardziej dostosowane i wygodniejsze. Informacje gromadzone przez te pliki cookie mogą być anonimowe i nie mogą śledzić Twojej aktywności przeglądania w innych aplikacjach lub Stronach internetowych.
Grupa 4: ukierunkowane pliki cookie lub reklamowe pliki cookie
Te pliki cookie zbierają informacje o Twoich zwyczajach przeglądania, aby reklamy były bardziej dopasowane do Ciebie i Twoich zainteresowań. Służą również do ograniczania liczby wyświetleń reklamy, a także pomagają mierzyć skuteczność kampanii reklamowych. Pliki cookie są zwykle umieszczane przez zewnętrzne sieci reklamowe. Zapamiętują odwiedzane witryny internetowe, a informacje te są udostępniane innym stronom, takim jak reklamodawcy.
Kategoria 5: Pliki cookie mediów społecznościowych
Te pliki cookie umożliwiają udostępnianie tego, co robisz w aplikacji w mediach społecznościowych, takich jak Facebook i Twitter. Te pliki cookie nie są pod naszą kontrolą. Aby dowiedzieć się, jak działają ich pliki cookie, zapoznaj się z odpowiednią polityką prywatności odpowiedniego serwisu społecznościowego.

Kategoria 6: Adalyser
Platforma analityczna służąca do pomiaru reakcji na reklamy telewizyjne.

Nazwa pliku cookie Typ Przechowywane dane Cel, powód
__adal_ca Persistent Dane dotyczące źródła ruchu / kampanii Sklep, która kampania reklamowa skłoniła użytkownika do odwiedzenia
__adal_cw Persistent Odwiedź znacznik czasu Powiąż zdarzenia konwersji z wcześniejszymi wizytami
__adal_id Trwały Identyfikator urządzenia (wygenerowany) Unikalnie zidentyfikuj urządzenie


Usuwanie plików cookie

Jeśli chcesz usunąć jakiekolwiek pliki cookie, które są już na Twoim komputerze lub urządzeniu, zapoznaj się z obszarem pomocy i wsparcia w przeglądarce internetowej, aby uzyskać instrukcje, jak zlokalizować plik lub katalog, który przechowuje pliki cookie, lub w inny sposób skontaktować się z operatorem komputera lub urządzenie lub system operacyjny, aby uzyskać więcej informacji na temat usuwania plików cookie. Alternatywnie możesz zapoznać się z instrukcją obsługi komputera lub urządzenia.
Informacje o usuwaniu lub kontrolowaniu plików cookies dostępne są w Internecie za pośrednictwem różnych stron internetowych. Jednym z przykładów jest www.AboutCookies.org. Pamiętaj, że usuwając nasze pliki cookie (lub wyłączając przyszłe pliki cookie), możesz nie mieć dostępu do niektórych funkcji naszej strony internetowej lub aplikacji, a tym samym możesz nie być w stanie korzystać z naszych usług.
Washare może używać „Web Beacon” od czasu do czasu lub przez cały czas, w zależności od naszego interfejsu i informacji zwrotnych od Ciebie. Oznacza to, że niektóre sekcje naszej aplikacji, naszej strony internetowej i naszych wiadomości e-mail mogą zawierać elektroniczne obrazy znane jako sygnały nawigacyjne w sieci Web (czasami znane jako czyste gify), które pozwalają nam policzyć użytkowników, którzy odwiedzili te sekcje lub przeczytali nasze e-maile. Sygnały nawigacyjne sieci Web zbierają tylko ograniczone informacje, które obejmują numer pliku cookie, godzinę i datę widoku sekcji oraz opis sekcji, w której znajduje się sygnał nawigacyjny sieci Web. Możemy również przenosić sygnały nawigacyjne w sieci Web umieszczane przez zewnętrznych reklamodawców. Możemy również przenosić sygnały nawigacyjne w sieci Web umieszczane przez zewnętrznych reklamodawców. Te sygnały nawigacyjne nie zawierają żadnych informacji umożliwiających identyfikację osoby i służą wyłącznie do śledzenia skuteczności określonej kampanii, wiadomości e-mail, reklamy lub materiałów marketingowych. W związku z tym nie wchodzą w zakres danych osobowych.

  1. Bezpieczeństwo

Wprowadziliśmy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby zapobiec przypadkowej utracie, wykorzystaniu lub uzyskaniu dostępu do Twoich danych osobowych w sposób nieuprawniony, zmieniony lub ujawniony. Ponadto ograniczamy dostęp do Twoich danych osobowych do tych pracowników, agentów, kontrahentów i innych stron trzecich, tak aby Twoje dane osobowe były dostępne, przetwarzane lub wykorzystywane tylko w bardzo ściśle określonych okolicznościach. Będą przetwarzać Twoje dane osobowe wyłącznie zgodnie z naszymi instrukcjami i podlegają obowiązkowi zachowania poufności.
Wdrożyliśmy procedury postępowania w przypadku podejrzenia naruszenia danych osobowych i powiadomimy Ciebie oraz wszelkie stosowne organy regulacyjne o naruszeniu, w przypadku, gdy jesteśmy do tego prawnie zobowiązani.

  1. Sprzedaż biznesu

Możemy ujawniać Twoje dane osobowe stronom trzecim, którym możemy zdecydować się na sprzedaż, przekazanie lub połączenie części naszej działalności lub naszych aktywów. Alternatywnie możemy dążyć do przejęcia innych firm lub fuzji z nimi. . Jeśli zmiana nastąpi w naszej firmie, nowi właściciele mogą wykorzystywać Twoje dane osobowe w taki sam sposób, jak określono w niniejszej Polityce prywatności lub za pośrednictwem nowej polityki prywatności, która zostanie przesłana do Ciebie z wyprzedzeniem przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian w wykorzystaniu lub przetwarzaniu. Twoich danych osobowych.

  1. Aktualizacja informacji

Ważne jest, aby Twoje dane osobowe, które posiadamy, były dokładne i aktualne. Prosimy o informowanie nas, jeśli Twoje dane osobowe ulegną zmianie w trakcie relacji z nami. Możesz przeglądać, poprawiać, aktualizować lub zmieniać swoje dane osobowe w dowolnym momencie, kontaktując się z nami pod adresem [email protected] lub zmieniając dane swojego konta w Aplikacji.

  1. Linki stron trzecich

Z wyjątkiem przypadków wyraźnie określonych w niniejszej Polityce prywatności, niniejszy dokument dotyczy wyłącznie wykorzystania i ujawnienia informacji, które zbieramy od Ciebie.
Nasza strona internetowa i nasza aplikacja mogą zawierać linki do stron internetowych, wtyczek i aplikacji stron trzecich. Kliknięcie tych linków lub włączenie tych połączeń może umożliwić stronom trzecim zbieranie lub udostępnianie danych o Tobie. Nie kontrolujemy tych stron internetowych osób trzecich i nie ponosimy odpowiedzialności za ich oświadczenia dotyczące prywatności, zasady lub procesy przetwarzania danych. Po opuszczeniu naszej strony zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności każdej odwiedzanej strony.
Zmiany w naszej polityce prywatności
Jeśli nasza Polityka Prywatności zmieni się w jakikolwiek sposób, Washare umieści zaktualizowaną wersję polityki na tej stronie. Regularne przeglądanie tej strony zapewnia, że zawsze wiesz, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób Washare je wykorzystuje i w jakich okolicznościach, jeśli w ogóle, udostępnimy je innym stronom.

  1. Twoje prawa

Masz prawo w dowolnym momencie złożyć skargę do Biuro Rzecznika Informacji (Information Commissioner’s Office – ICO), brytyjskiego organu ds. Ochrony danych, który reguluje brytyjską ustawę o ochronie danych (www.ico.org.uk). Będziemy jednak wdzięczni za możliwość zajęcia się Twoimi obawami dotyczącymi ochrony danych, zanim zwrócisz się do ICO. Dlatego prosimy o kontakt w pierwszej kolejności.
Masz prawo do:
Poproś o dostępdo swoich danych osobowych (powszechnie znane jako „żądanie dostępu osoby, której dane dotyczą”). Dzięki temu możesz otrzymać kopię danych osobowych, które posiadamy o Tobie i sprawdzić, czy przetwarzamy je zgodnie z prawem.
Poproś o korektęTwoich danych osobowych, które posiadamy. Umożliwia to poprawienie wszelkich niekompletnych lub niedokładnych informacji, które posiadamy o Tobie.
Poproś o usunięcieswoich danych osobowych. Dzięki temu możesz poprosić nas o usunięcie danych osobowych, jeśli nie ma powodu, abyśmy nadal je przetwarzali. Masz również prawo poprosić nas o usunięcie Twoich danych osobowych, jeśli skorzystałeś z prawa do sprzeciwu wobec przetwarzania (patrz poniżej).
Sprzeciwić się przetwarzaniutwoich danych osobowych, jeśli polegamy na uzasadnionym interesie (lub interesie strony trzeciej) i jest coś w twojej szczególnej sytuacji, co sprawia, że chcesz sprzeciwić się przetwarzaniu na tej podstawie. Masz również prawo do wniesienia sprzeciwu, w przypadku, gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe do celów marketingu bezpośredniego.
Poproś o ograniczenie przetwarzaniaswoich danych osobowych. Dzięki temu możesz poprosić nas o wstrzymanie przetwarzania Twoich danych osobowych, na przykład, jeśli chcesz, abyśmy ustalili ich dokładność lub powód ich przetwarzania.
• Poproś o przekazanie swoich danych osobowych innej stronie.
Nie będziesz musiał wnosić opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub skorzystanie z innych praw).
Czego możemy od Ciebie potrzebować
Może zaistnieć potrzeba zażądania od Ciebie określonych informacji, które pomogą nam potwierdzić Twoją tożsamość i zapewnić Ci prawo dostępu do Twoich danych osobowych (lub skorzystania z innych Twoich praw, o których mowa powyżej). Jest to środek bezpieczeństwa zapewniający, że dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnej osobie, która nie ma prawa ich otrzymać. Możemy również skontaktować się z Tobą, aby poprosić Cię o dalsze informacje w związku z Twoją prośbą o przyspieszenie naszej odpowiedzi.

Termin na odpowiedź
Odpowiemy na uzasadnione wnioski w ciągu 30 dni. Czasami podjęcie merytorycznej decyzji lub sfinalizowanie Twojego wniosku może zająć nam więcej niż miesiąc, szczególnie jeśli Twoje żądanie jest złożone lub złożyłeś kilka wniosków. W takim przypadku powiadomimy Cię i będziemy Cię na bieżąco informować o odpowiednich terminach.